امروزه تشک‌ طبی در میان مردم طرفداران بسیاری پیدا کرده است. تولید کنندگان این تشک‌ها برای پیشرفته‌تر شدن آن اقدامات زیادی انجام داده‌اند. ساختار تشک‌های طبی از فوم‌های ژله‌ای است که باعث جذب بیشتر گرما می‌شود. فــوم‌های ژله‌ای به کار رفته در تشک طبی اصل، باعث می‌شود که قالب بدن در سطح تشـک قرار گیرد و باعــث کم کردن فشار بر روی بدن می‌شود. تشک طبی وزن بدن را به طور یکنواخت برای توازن کامل و عدم فشار بر روی نواحی حساس کمر، شانه و همچنین گردن، پخش کرده و باعث خواب آرام می‌شود. این نوع تشک‌ها برای افرادی که بیماری‌های مفاصل و درد استخوان داردند طراحی شده و بر خلاف تشک‌های فنری، شکل خود را بعد از مدتی از دست نمی‌دهند.

 فــوم‌های محکم تعبیه شده در تشک طبی باعث تقویت عضلات کمر و حفظ ساختار اندام در هنگام خواب می‌شود. سفت بودن سطح تشک به گونه‌ای است که از ستون فقرات به خوبی محافظت می‌کند اما مانند سایر تشک‌ها قسمت‌های میانی بدن را در تشک فرو نمی‌برد. اگر تشک شما خیلی نرم باشد، قسمت میانی بدن شما در تشک فرو می رود و این امر منجر به خم شدن ستون فقرات و تغییر شکل به حالت غیر طبیعی و در نتیجه کمردرد می گردد. از آنجا که این تشک ها سطح سفت‌تری نسبت به تشک های معمولی دارند، برای افرادی که عادت به خوابیدن بر روی زمین هستند مناسب‌تر است.

میزان سفتی تشک بر کیفیت خواب افراد تاثیر می‌گذارد. میزان انعطاف مناسب در تشک بسته به نحوه خوابیدن شخص، قد و وزن او دارد. افرادی که به پهلو می خوابند و زیاد از پهلویی به پهلوی دیگر جابه جا می‌شوند، باید به دنبال تشک های نرم تری باشند. نحوه قرارگیری این افراد بر کاهش فشار بر ستون فقرات مؤثر بوده و بنابراین بهتر است که تشک بتواند شکل طبیعی بدن را به خود بگیرد.

خیلی از افراد گمان می کنند هرچه تشک سفت‌تر باشد طبی‌تر است. البته فرورفتگی یکسانی که در اثر وزن بدن روی تشک ایجاد می‌شود، ممکن است باعث تشدید کمردرد در افراد حساس شود. ولی صرف اینکه تشک سفت به پیشگیری از کمردرد کمک می کند، یا آن را از بین می برد، موضوعی است که از لحاظ علمی ثابت نشده است.برای رفع این مشکل، تشک‌های اسفنجی هوشمند ساخته شده که می تواند درست متناسب با شکل بدن فرو برود و به این ترتیب از فشار نامتناسب روی کمر جلوگیری کند.